#USSlang #EngQAs: American slang (12)

Cool

Do you know what ‘cool’ means, fellas? This word actually has several meanings. Here they are:

  1. Cool (adj.) Meaning: very good, excellent, interesting, fun.
    • Example:
      • “The movie was so cool!”
  2. Cool (adj.) Meaning: calm, relaxed.
    • Example:
      • “Everybody likes him because he’s cool.”
  3. Cool (adj.) Meaning: fashionable.
    • Example:
      • “The dress is so cool, I wanna have it.”
  4. Cool (adj.) Meaning: okay.
    • Example:
      • Do you mind if we use your place?

      • Yeah, I’m cool with it.

  5. Cool (interjection) Meaning: ‘cool’ can be used as an interjection (kata seru).
    • Example:
      • Oh my God, I finally won the lottery!

      • Cool!

  6. Cool (v.) Meaning: to chill, relax. (usually used in “-ing” form).
    • Example:
      • What are you up to?

      • Nothing, just coolin‘.

Extra note:

“Do u know what is ‘kewl’?” – @K_Leovir

Admin:kewl’ is another way of spelling ‘cool’ and it has the same meaning as ‘cool.’

Bro

Have you noticed that many people now use ‘bro’ to call each other? Do you know what ‘bro’ mean? Here’s the answer…

  1. Bro (n.) Meaning: the real meaning of ‘bro’ would be ‘brother,’ your sibling/actual brother.
    • Example:
      • “This is my bro, Alex.”
  2. Bro (n.) Meaning: also short for ‘brother,’ meaning friend.
    • Example:
      • “Hey bro, what’s up?”

More slang words

  1. Yeah right (interjection) Meaning: an expression of disbelief or doubt.
    • Example:
      • I will concentrate on studying tonight.

      • Yeah right.

  2. Nope (interjection) Meaning: has the same meaning as “no”.
    • Example:
      • Do you think he’ll come?

      • Nope, I don’t think so.

  3. Dunno. Meaning: a contraction for “I don’t know”.
    • Example:
      • Have you seen my pen?

      • Nope, I dunno where it is.

  4. Nice (adj.) Meaning: cool, very good, excellent.
    • Example:
      • The Biology test has been cancelled.

      • Nice!

  5. Whatever (interjection) Meaning: it means “I don’t care” or “yeah right” (for sarcasm).
    • Example:
      • I told you, the gossip is true!

      • Whatever.

  6. No worries. Meaning: no problem, not a problem, no big deal, don’t worry about it.’
    • Example:
      • I’m sorry for that.

      • No worries.

  7. Yeah, ya (interjection) Meaning: both mean ‘yes.’
    • Example:
      • Are you coming?

      • Ya.

  8. Ya. Meaning: can also mean ‘you’ or ‘your.’
    • Example:
      • I’ve got something for ya.

      • Ya iPhone? How nice!

  9. As if (interjection) Meaning: to say that whatever talked about is impossible or very unlikely.
    • Example:
      • She’ll surely say yes.

      • As if!

  10. Geez, jeez (interjection) Meaning: a general exclamation; from ‘Jesus.’
    • Example:
      • You mean so much to me.

      • Geez, thanks.

  11. Hell no (interjection) Meaning: a more empathetic form of ‘no.’
    • Example:
      • Will you be my girlfriend?

      • Hell no, I won’t.

  12. Yikes (interjection) Meaning: to express surprise (when shocked), discovery, worry, fear.
    • Example:
      • “The exam is in two days. Yikes!”
  13. Holy mother of God (interjection): to express amazement or alarm.
    • Example:
      • “Holy mother of God, this thing is awesome!”

Slang Q&As

1. As if

“As if, bukankah bermakna seolah-olah, e.g., ‘You act as if you know all things.'” – @Alfin_only

Answer:

Admin: correct. “as if” is the short form. Read this.

2. IDK

min kalo idk ap?‘ – @Anie6891

Answer:

“I don’t know” – @aldeanp

3. Hell yeah

“Kalo Hell Yeah itu apa ya min kira2?” – @balerinaa

Answer:

“Kebalikannya hell no.” – @anggraenidevi

“Yes definitely.” – @Dee_Viina

4. TBH and SMH

“do you know what are tbh and smh means?” – @meisyrizka

Answer:

“tbh = to be honest = kalau boleh jujur/ sejujurnya. smh = shake my head = (semacem ga percaya/ga nerima) :) cmiiw.” – @zikyunggg

5. Dayum

“Kalo ‘dayum’ apa ya.” – @zikyunggg

Answer:

“Dayum: Damn.” – @rismasofri

6. Pmsl, tsk, sfm, odg

“kalo pmsl, tsk, sfm, odg ??” – @alunanku

Answer:

“kalo Tsk itu ‘ckckckck'” – @YusepArdiani

“PMSL=pissing myself laughing, tsk=just expression of sound just like “ck”, SFM=some fckin moron, ODG=oh dear god” – @ki_war

“pmsl = pissing my self lauging, odg = oh dear god, sfm = so fcking much, tsk = similar w/ ‘duh'” – @___brainless

7. Cut you

“kalo “cut you” itu naon?? Serimg banget di film.” – @kisinje_II

Answer:

“like ur gonna get stabbed but its most likey being sarcastic.” – @dimas_soedopo

8. Kewl

“How to pronounce “kewl”?” – @ZahriMaya

Answer:

Admin: how to pronounce “cool” or “kewl” (same pronunciation) click cool (Cambridge Dictionary).

9. Lego

“wht about lego?” – @yohanaeny

Answer:

“Let’s go.” – @farizanr

10. Imma

“Klo imma apaan min?” – @LutfiWong

Answer:

Admin: “I’m going to”.

11. Meme

klo maksudnya phone, ‘y u no cooperate’ apa ya?” – @RizkyWahyu

Answer:

“That’s “meme” not slang “Y U NO” Guy.” – @Derpamoto

“phone y(why) u(you) no cooperate = hp, kok lu ga mau kerjasama ?” – @emerald_love

12. YOLO

kalo yolo itu singkatan dari apa ya? sering liat di bio akun2 orang luar….” – @nuzeldaa

Answer:

“YOLO = You Only Live Once.” – @dian_r_h

13. Stupid hoe

“what about “stupid hoe”?” – @gomadryi

Answer:

“Oops. Ga sopan artinya. ‘stupid bi*ch'” – @AriAGafur

“Nicki Minaj’s song.lol .nope,it’s like slut or badgirl” – @ziiarch

14. Dope, FML, YOLO

“Min, what’s dope, fml & yolo? And what are those words use for?” – @OhItsVynn

Answer:

“dope mirip sama amazing. Fml = fck my life.” – @dhikachu13

“fml f*ck my life. Misalnya ‘I have a lot of homework. Fml.'” – @dhrif143

dope-fml-yolo-large

@sebastiannee

15. LMS

“lms?” – @yohanaeny

Answer:

“Like my status” – @imamurza

16. Jelly

“kalo jelly = jealous itu termasuk US atau British slang min?” – @lintaarchie

Answer:

Admin: US I guess. Any other opinions?

More slang words from fellas:

“Yay (agreement), Nay (disagreement). Eg: “We’re going to watch Morrissey and John Mayer tonight, nay or yay?” – @YektiTriana

“Gimme aka Give Me. ‘Gimme a cigarette'” – @sofyanlich

“Lemme ( Let Me ) lemme know bout that !” – @muthiakharisma

“I used to watch in MV/movie making: “That’s a wrap”, meaning the work’s complete.” – @LV_Ayuningtyas

‘Wutta’ means ‘what a’ e.g. ‘Wutta beautiful nite!'” – @tianovita

“Slicey (adjective): #UKSlang for extremely cool, sexy, hot or awesome. E.g: “what a slicey beast.” – @rossiirianti

“lmao = laughing my a*s off” – @firda1899

Compiled and written by @NenoNeno at @EnglishTips4U on Sunday, September 2, 2012

Related post(s):

^MQ

Advertisements

12 responses to “#USSlang #EngQAs: American slang (12)

  1. Pingback: #USSlang: American slang (7) | @EnglishTips4U·

  2. Pingback: #USSlang: American slang (8) | @EnglishTips4U·

  3. Pingback: #USSlang: American slang (9) | @EnglishTips4U·

  4. Pingback: #USSlang: American slang (10) | @EnglishTips4U·

  5. Pingback: #USSLANG: American slang (11) | @EnglishTips4U·

  6. Pingback: #USSlang #EngQuiz: American slang (13) | @EnglishTips4U·

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s